Vändningen: Real Madrid behåller Alvaro Morata

Vändningen: Real Madrid behåller Alvaro Morata

Efter att de velat sälja av anfallaren för monstersumma

Real Madrid värvade nyligen tillbaka eftertraktade anfallaren Alvaro Morata från Juventus med hjälp av en återköpsklausul och planen var att sälja honom för dubbelt så mycket men senaste rapporterna meddelar att huvudstadsklubben vill behålla honom.

Alvaro Moratas framtid har pendlat lite fram och tillbaka på senare tid. Efter att ha gjort en enormt bra säsong i italienska Juventus var det flertalet klubbar runt om i Europa som var väldigt intresserade av att värva anfallaren. Bland dessa fanns även Real Madrid, som sålde Morata till Juventus för två år sedan och hade bakat in en återköpsklausul i kontraktet. Detta innebar att Real Madrid stod först i kön för att värva tillbaka anfallaren, vilket de också gjorde.

Affären gick på drygt 24 miljoner euro och planen för Los Blancos var att de helt enkelt skulle sälja anfallaren vidare, men för ett mycket högre pris. De var väl medvetna om att det fanns många klubbar som stod beredda att betala mycket pengar för anfallaren. Så sent som häromdagen hade Chelsea kommit med ett bud på 60 miljoner euro, något som Madrid bestämt avböjde. Huvudstadsklubben siktade på en summa runt 75 miljoner euro för den unge anfallaren.

Den spanska tidningen Marca skriver nu att klubbens president Florentino Perez är nyfiken på att se mer ungdom i truppen, vilket innebär att 23åringen kan komma att stanna på Estadio Santiago Bernabeu. Anfallaren gjorde 12 mål för Juventus under föregående säsong samt var den i Spaniens EM-trupp som gjorde flest mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365