Valencia accepterar försäljning av Joao Cancelo till Barcelona

bet365
Valencia accepterar till försäljning av Joao Cancelo till Barcelona

Nästa spelare att lämna Valencia för Barcelona: Joao Cancelo

Spelaren ska enligt Barcelonabaserad media ha sagt ja till en flytt till Camp Nou och kommer därmed göra samma flytt som bland annat André Gomes och Jordi Alba tidigare gjort.

Det som för fyra dagar sen såg ut att vara omöjligt ser nu ut att komma att bli sanning, nämligen att Barcelona ska värva Joao Cancelo från ValenciaDet rapporterar den spanska tidningen Mundo Deportivo som skriver att Valencia bestämt sig för att göra en renovering av truppen i vinter och därför gått med på att sälja spelare för att få klirr i kassen. Cancelo är en av de spelare och 22-åringen har flera klubbar som står intresserade av en värvning.

Mundo Deportivo skriver att FC Barcelona ska vara laget som ligger bäst till att värva spelaren samtidigt som man sägs göra allt som står i ens väg för att knyta till sig den unge portugisen i vinter.

Den katalanska storklubben sägs vilja förstärka kanterna, där man under senare tid varit svaga och Cancelo ska vara den ultimata lösningen på klubbens problem. Samtidigt sägs krisklubben Valencia vilja sälja spelaren direkt utan att vänta till sommaren för att kunna få in flera förstärkningar och lyfta laget i tabellen, en tabell där man för närvarande ligger på 17:e plats med 12 poäng, lika många som Sporting Gijón på nedflyttningsplats.

Även Atlético Madrid ska vara med i jakten på Cancelo.

Spelaren sägs vilja stanna

De båda klubbarna har klart för sig, Barcelona vill köpa Cancelo medan Valencia har bestämt sig för att göra sig av med den portugisiske U21-spelaren. Något som dock kan komma att stoppa affären är spelaren själv, detta då Cancelo sägs vilja stanna på Mestalla och hjälpa laget ta sig ut den situation man satt sig i. Det är dock oklart om det är spel för galleriet eller om spelaren verkligen vill stanna i Los Che där han sitter på ett kontrakt till och med 2021. Då spelaren har fyra år kvar på kontraktet kommer det inte bli något billig historia för Barcelona att köpa loss spelaren som värderas till 20 miljoner euro av Transfermarkt.

Spelarens nuvarande lön ligger på 0,9 miljoner per säsong, en summa som skulle komma att höjas ganska kraftigt om en flytt till Barcelona blir av.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply