Utlandsproffsets agent: "Malmö FF kan bli skandinavisk toppklubb" - Silly Season

Utlandsproffsets agent: ”Malmö FF kan bli skandinavisk toppklubb”

Hollandsproffsets agent menar att dörren står öppen för en flytt till Skåne.

Malmö FF har redan värvat Tobias Sana från Eredivisie, och man jagar ett ytterligare utlandsproffs i den holländska högstadivisionen. De regerande svenska mästarna jagar nämligen Rasmus Bengtsson, som för tillfället representerar Twente. 

– De [Twente] har hela tiden haft ambitioner att sälja Rasmus och de är besvikna att de inte fick igenom affären då vi tackat nej [till intressenter]. Det är Rasmus och jag som bestämmer, och det har inte känts rätt i tajmingen, säger mittbackens agent Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

28-åringen ser ut att bli kvar i Twente fram tills att dennes kontrakt löper ut i sommar, om inte en skandinavisk klubb köper loss honom nu. Cetinkaya håller dock dörren öppen för en återkomst till Allsvenskan för hans klient.

– Det kan vara så att han kommer till en toppklubb i Skandinavium innan den sista mars. Blir han kvar så går kontraktet ut i sommar så han kan lämna då. Vi har inte riktigt bestämt oss ännu om han lämnar eller inte.

Bengtsson är född och uppvuxen i Malmö, och han fostrades i MFF:s ungdomsakademi. Han representerade dock aldrig seniorlaget, utan gjorde sig ett namn i Trelleborgs FF istället.