Utebliven van Gaal-effekt – Swansea premiärvann på Old Trafford

Då var det dags för Premier League-fotboll igen. Manchester United med nye tränaren Louis van Gaal vid rodret tog emot Swansea hemma på ett – som vanligt – utsålt Old Trafford. Det blev dock ingen premiärfest som hemmapubliken hade hoppats på.

Matchen inleddes trevande från hemmalagets sida. Swansea låg rätt i sina positioner och hade en del fina intektioner och det var också Wales-laget som inte helt ologiskt skulle ta ledningen. I den 28:e matchminuten fick Sigurdsson fri yta utanför straffområdet, han i sin tur hittade hittade fram till Sung-Yeang Ki – som hittade nätet bakom David De Gea med ett behärskat vänsterskott.

Inför den andra halvleken bytte van Gaal spelsystem. 3-5-2 blev 4-3-3 och ett kvitteringsmål skulle inte dröja. Sju minuter in i den andra halvleken tilldelades United en högerhörna. Phil Jones nådde högst och skarvade till Wayne Rooney som hittade nät med en konstspark från nära håll.

I den 72:a minuten åkte United däremot på nästa kalldusch. Nyförvärvet Jefferson Montero tog sig runt på vänterkanten och hans långa inlägg hittade Routledge – vars misslyckade skott hamnade framför fötterna på Gylfi Sigurdsson, som drog till direkt och 1-2 var ett faktum.

Efter målet spelade gästerna av matcherna på ett väldigt bra sätt. United lyckades inte vaska fram några vassa målchanser och Garry Monks mannar kan resa hem med en mycket meriterande premiärseger.