Uppgifter: Serbiske mittbacken kan förenas med Jürgen Klopp

Neven Subotic kan lämna Dortmund för spel i Premier League

Den serbiske landslagsbacken, Neven Subotic, har varit Dortmund trogen sedan han kom från Mainz under säsongen 2008/2009. Under sommarens transferfönster var Subotic ett hett eftertraktat namn men 26-åringen valde till slut att stanna i Dortmund, efter lockrop från bland annat Arsenal. Nu kan en flytt till Premier League bli av trots allt.

I somras förlängde Neven Subotic sitt kontrakt med Borussia Dortmund till 2018 och satte därmed stopp för spekulationerna som bland annat placerade honom i Arsenal. Managern Arsene Wenger var fast besluten att värva den reslige försvararen, men misslyckades slutligen med att få till en affär och istället valde Subotic att fortsätta sin fotbollskarriär på Signal Iduna Park.

Sedan ankomsten av Dortmunds nye tränare, Thomas Thuchel, har speltiden för Subotic nästintill uteblivit. Det har endast blivit tre starter den här säsongen för mittbacken och nu kommer färska uppgifter som återigen placerar Subotic i en engelsk toppklubb.

”Väldigt troligt att han lämnar i januari”

Det är tyska Bild som levererar de senaste uppgifterna gällande Subotic. Den ansedda tidningen menar att chansen är stor att han lämnar sitt Dortmund när transferfönstret öppnar igen i januari och det finns en klubbadress som sticker ut i mängden, närmare bestämt Liverpool.

Jurgen Klopp, som blev en ikon i Tyskland efter sin framgångsrika tid i Dortmund, är sedan en tid tillbaka ny manager i Merseyside-klubben och är enligt uppgifter på jakt efter en mittback. Subotic och Klopp hade en väl fungerande relation i Dortmund och enligt Bild kan nu duon återförenas på Anfield.

Kostar uppemot 45 miljoner kronor

Bild uppger att Liverpool har 60 % chans rimligtvis att lyckas värva Subotic och övergångssumman beräknas landa på omkring 45 miljoner kronor.

Goal.com skriver samtidigt att Liverpool är på väg att skriva nya kontrakt med talangerna Connor Randall och Ryan Fulton till 2019.

Liverpool ligger för tillfället på en åttondeplats i Premier League.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply