Uppgifter: Rivalen utmanar om Bale – som vill lämna Madrid

Manchester United får enligt rapporter motstånd från Manchester City

Real Madrid-stjärnan Gareth Bale har länkats till Manchester United under våren. Nu kommer dock uppgifter från brittisk press om att Manchester City vill utmana om walesaren – som sägs vara redo att lämna Madrid.

Den forne Tottenham-stjärnan Gareth Bale har under säsongens gång länkats tillbaka till Premier League, där Manchester United varit den hetaste kandidaten. Och efter att den walesiska stjärnan haft en tveksam period i den spanska storklubben har rykten ökar frenetiskt i media. Nu kommer det uppgifter från brittisk press som säger att han är klar i Madrid.

”Redo att lämna Real Madrid”

Enligt The Sunday Times ska nämligen Gareth Bale vara redo att lämna Real Madrid i sommar, och den spanska klubben ska dessutom vara redo att sälja spelaren för att dra in lite extra pengar. Spelarens representanter ska ha meddelat presidenten Florentino Perez att han kan åtminstone få tillbaka de 85 miljoner pund som Real Madrid spenderade för stjärnan för två år sedan, med en försäljning nu i sommar.

The Times skriver vidare att Chelsea också är intresserade, men att de förmodligen inte kan matcha Manchester United där Ed Woodward arbetar frenetiskt för att få över deras högst prioriterade kandidat på transfermarknaden. Därtill kan en eventuell försäljning av Angel Di Maria resultera i att de får loss ytterligare pengar att investera för en potentiell värvning av Gareth Bale.

City utmanar United

Men det rapporteras även från The Sun på söndagen, som kommer med intressanta uppgifter i ämnet. Enligt uppgifterna från den brittiska tabloiden ska nämligen Manchester Uniteds rivaler, Manchester City också vara intresserade av stjärnan. Premier League-klubben är inställd på att ta sig tillbaka till positionen som ligamästare i England och är därför ute efter en riktig stjärnmittfältare till nästa säsong.

Bale lockar Guardiola till City

Samtidigt ska visserligen Bayern München, med Pep Guardiola vid rodret, vara intresserade av stjärnan. Men av dessa två ska dock Manchester City vara den hetaste kandidaten, tack vare deras ekonomiska resurser. Det skulle dessutom, enligt The Sun, kunna leda till att Pep Guardiola lockas över till Ethiad Stadium, om Gareth Bale anländer dit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply