Uppgifter: Real Madrid sparkar Rafael Benítez

Rafael Benítez lämnar Real Madrid

Spanjoren kommer att få sparken ikväll och vid 17:30 kommer klubben att hålla en presskonferens där man meddelar beslutet.

Rafael Benítez tid i Real Madrid blir kortvarig. Tränaren som ersatte Carlo Ancelotti i somras har inte alls nått upp till de förväntningar som klubbledningen eller supportrarna haft och efter endast 2-2 borta mot Valencia har man bestämt att sparka 55-åringen. Enligt den spanska tv-kanalen Cuatro kommer Benítez att få sparken under kvällen då en presskonferens är planerat att äga rum klockan 17:30.

Även La Sexta kommer med samma uppgifter. Enligt tv-kanalen ska klubben ha valt att inte hålla en öppen träning på måndagsförmiddagen (vilket flertalet andra storklubbar haft haft eller kommer att ha inom de närmsta dagarna) då man tror att det hela kan sluta med att Rafael Benítez buas ut.

Sen tidigare har även Cadena SER rapproterat att tränaren skulle vara nära att få sparken inför matchen mot Real Sociedad i förra veckan men tillslut valde klubbens president Florentino Pérez att låna Benítez fortsätta på tränarposten ett tag till.

Samtliga stora medier i Spanien är alltså överens om att det inte blir fler matcher på Real Madrids tränarbänk för Benítez.

Inget förtroende för Benítez

Efter gårdagens misslyckande på Mestalla mot Valencia visade varken Marcelo eller Sergio Ramos sitt stöd för tränaren. Den sistnämnde sa bland annat att ”tränaren är med oss och vi bör vara med honom” men att ”det inte är mitt beslut om han får sparken eller inte”.

Sen tidigare ska Rafael Benítez även ha haft en dålig relation med Isco och James Rodríguez som försatts till avbytarbänken flertalet gånger denna säsong.

 

Som ersättare kommer man ta in Zinedine Zidane, detta enligt Cadena COPE.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365