Uppgifter: Napoli närmast Victor Nilsson Lindelöfs signatur

Serie A-klubben leder jakten på Nilsson Lindelöf

Victor Nilsson Lindelöf är hett eftertraktad på transfermarknaden. Enligt Tuttosport är det Napoli som leder jakten på försvararens signatur.

Att vinna U21-EM ger en fördelar karriärsmässigt inom fotbollen, det vet Victor Nilsson Lindelöf om. Efter guldet i Tjeckien har succén bara fortsatt för svensken, som blivit en tongivande spelare i klubblaget Benfica men även i A-landslaget. Trots att han har kontrakt med den portugisiska storklubben fram till 2020 har intresset varit enormt för hans tjänster, där det bland annat rapporterats om att Chelsea och Manchester United velat locka till sig försvararen.

Italienarna närmast spelaren

Men enligt Tuttosport är det Napoli som leder jakten på Nilsson Lindelöfs underskrift. Italienarna uppges vara redo att betala 30 miljoner euro för att få till en affär med Benfica men än så länge har man inte hamnat i tillräckligt seriösa diskussioner. Man har också konkurrens av både Inter och Milan och därför lär det bli en fråga om vilken klubb som kan erbjuda 22-åringen bäst förutsättningar ifall han skulle överväga en flytt till Serie A.

Championship-klubb intresserade

En annan klubb som visar intresse för talangen är Aston Villa, som numera spelar i Championship. Klubbens nye tränare Steve Bruce sägs ha ställt in siktet på spelaren och bett ledningen om resurser för att kunna delta i ett eventuellt budkrig. Att Nilsson Lindelöf skulle välja spel i en lägre division känns däremot inte särskilt sannolikt med tanke på de intressen som finns hos andra klubbar, men om Bruce skulle lyckas övertala honom vore det minst sagt en bedrift.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply