Uppgifter: Milan förhandlar om Martinez – vill ha Kondogbia

Förhandlingar uppges vänta för Galliani med Monaco

Den italienska storklubben Milans direktör Adriano Galliani uppges befinna sig i Portugal för Jackson Martinez. Nu säger italiensk media att han därefter kan flyga till Monaco för att försöka förhandla fram en affär gällande Geoffrey Kondogbia.

Den italienska storklubben Milan förväntas göra förändringar under sommaren. En managerrockad förväntas dels ske redan den här veckan, med Filippo Inzaghi som packar väskorna och lämnar plats för Sinisa Mihajlovic, som hade stor framgång med Sampdoria den gångna säsongen. Sampdoria slutade på en sjunde plats i Serie A, vilket den här säsongen räckte till en plats i Europa League-kvalet till nästa säsong. För Milans del blev det en blygsam tionde plats.

I Portugal för skyttekung

I nuläget uppges klubbdirektören Adriano Galliani befinna sig i Portugal och enligt uppgifter ska det vara för att förhandla med Porto gällande den colombianske stjärnan Jackson Martinez. 28-åringen värderas idag av Transfermarkt.de till 32 miljoner euro och har den senaste säsongen stått för 32 mål på 42 spelade matcher.

Läs artikeln: Martinez: ”Jag får lämna Porto”

Han står i nuläget under kontrakt till sommaren 2017 men har själv bekräftat att han har fått tillåtelsen att lämna den portugisiska storklubben Porto, som slutade på en andra plats i ligaspelet. en spelare som även länkats ihop med Arsenal, Tottenham, Valencia och Everton. Nu kommer däremot uppgifter gällande intresse för en annan spelare för Rossoneri.

Kondogbia-samtal att vänta

Enligt den italienska tabloiden Corriere della Sera ska direktör Adriano Galliani flyga till Monaco snart, med intentionen att försöka förhandla fram en affär gällande Geoffrey Kondogbia. Spelaren är en av dem som finns i Doyen Sports portfölj, ett investeringsföretag som har kopplingar till Bee Taechaubol som kommer att ta över 48 procent av Milan inom de kommande åtta veckorna.

Däremot ska Adriano Galliani förmodligen först tillbaka till Italien för att bekräfta avskedet för Filippo Inzaghi, med Sinisa Mihajlovic som sagt redo att ta över rodret.

Kvartsfinal med Monaco

Den 22-årige defensivt skicklige mittfältaren har fått ett litet genombrott den här säsongen i Ligue 1-klubben, som avancerade fram till kvartsfinalsrundan av Champions League. Där blev det åtta matcher och ett mål för Kondogbia. Totalt sett blev det den här säsongen 33 spelade matcher med två gjorda mål och en målgivande framspelning.

Han värderas idag till 14 miljoner euro av Transfermarkt.de och har även länkats ihop med storklubbarna Manchester City, Real Madrid, Manchester United, Tottenham, Liverpool och Atlético Madrid. Fransmannen står idag under kontrakt med Ligue 1-trean Monaco till sommaren 2018 och har tidigare spelat för spanska Sevilla.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply