Uppgifter: Memphis Depay lämnar United i vinter

Uppgifter: Memphis Depay lämnar United i vinter

Fenerbahce vill låna Memphis i vår

Memphis Depay ser ut att lämna Manchester United på lån i vinter. Fenerbahce uppges leda jakten och klubbens tränare Dick Advocaat hyllade sin före detta spelare inför mötet mellan klubbarna i torsdags. – Han har kvaliteten för att bli en stjärna, säger Advocaat till The Guardian

2015 hade Memphis Depay precis vunnit skytteligan och ligatiteln i Eredevisie med PSV Eindhoven. I maj värvades holländaren som en framtida storspelare och nuvarande supertalang av Louis van Gaal till Manchester United för 25 miljoner pund.
Spola fram till november 2016 och situationen är helt annorlunda. Under hösten har Depay endast fått chansen att starta i en match och förra säsongen blev det bara två mål i Premier League för 22-åringen.

Fenerbahce nära lån av Memphis

Därför ser det nu ut som att Depay kommer att lämna Manchester United under januarifönstret – om än bara på lån. Holländaren själv ska vilja lämna, men är medveten om att en permanent transfer är mer realistisk i sommar, och kan därför tänka sig att lånas ut i vinter.
En av klubbarna som visat intresse, och som enligt The Guardian just nu ligger längst fram i jakten på yttern, är Fenerbahce. Den turkiska klubben tränas av Memphis tidigare tränare Dick Advocaat som hyllade 22-åringen innan turkarnas segermatch mot just United i torsdags. En match Depay för övrigt petades i.
– Potentialen för att bli en bra spelare finns där. Det går inte att förlora. Han har kvaliteten för att bli en stjärna, men problemet är att det finns så många bra spelare i den truppen, säger Advocaat till The Guardian.

”Behöver hitta ny lösning”

– Det är viktigt för honom att börja spela regelbundet med tanke på hans ålder. Jag tror att det kan vara bra för honom att hitta en ny lösning eftersom han är för bra för att sitta på bänken. Jag tror fortfarande på honom. Han har rätt mentalitet, rätt karaktär för att spela i United, men det finns så många olika alternativ där ute. Regelbunden speltid kommer definitivt hjälpa hans utveckling, fortsätter Advocaat.
Dick Advocaats Fenerbahce är dock inte ensamma om att vilja ha talangen, sedan tidigare har bland andra AS Roma och Wolfsburg rapporterats visa intresse.

LÄS MER: Dokument: Så blev Memphis en av världens största talanger

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365