Uppgifter: ”Jürgen Klopp klar för Liverpool”

Ersätter direkt vid förlust i derbyt

Jürgen Klopp har länge kopplats ihop med en rad storklubbar ute i Europa, inte minst Liverpool. Trots att den tyske succétränaren slagit fast vid att han har ett sabbatsår så ser det nu ut att kunna bli en tidig återkomst till arbete.

I våras tackade Jürgen Klopp för sig i Borussia Dortmund efter flera framgångsrika säsonger. Tysken hade gått från att vara en doldis till att bli en världstränare av högsta rang. Han klargjorde då att han tar ett sabbatsår från fotbollen innan han börjar se över nya alternativ. Men det har inte hindrat pressen från att länka ihop 48-åringen med diverse storklubbar, och nu verkar det stå klart vem som är hans nya arbetsgivare.

”Klopp for the Kop”

Det är Liverpool som ständigt nämnts som en av kandidaterna till hans signatur. Hos supportrarna har man sjungit ”Klopp for the Kop” och Brendan Rodgers sitter riktigt löst på sin post inför söndagens derby mot Everton. Vid förlust ser han ut att sparkas med detsamma och då är Klopp redo att ta över laget, skriver den bosniska hemsidan Pravdabl.com.

Det kan låta märkligt att en bosnisk sida släpper dessa uppgifter om en tysk tränare och en engelsk klubb. Men Klopps medarbetare i Dortmund, Zeljko Buvač, är av bosniskt ursprung och man rapporterar alltså om ett nytt samarbete mellan tränarparet på Anfield. Det ska röra sig om ett treårskontrakt som egentligen påbörjas efter säsongen, men med tanke på Rodgers dåliga resultat det senaste så kan man träda in tidigare.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply