Uppgifter: João Moutinho mycket nära Zenit

Portugisen allt närmre Zenit – som kan släppa belgare till Milan

João Moutinho ser ut att lämna Frankrike och AS Monaco för spel i Ryssland. Zenit St Petersburgs Sportchef, Maxim Mitrofanov, avslöjade enligt goal.com att han varit i kontakt med Monacos ledning om en övergång för Portugisen.

Axel Witsels vara eller inte vara i ryska mästarlaget, Zenit, har varit en lång följetong under sommaren. Nu kan det dock börja lida mot sitt slut, under fredagen gick nämligen goal.com ut med information om att Zenit och AS Monaco ligger i förhandlingar rörande en övergång av João Moutinho – något som i sin tur öppnar upp för att Witsel lämnar för italienska storlaget AC Milan. Zenit St Petersburgs Sportchef, Maxim Mitrofanov, sade följande till TASS:

”Jag var nöjd att möta min gamle vän Vasilyev (vice-ordförande i AS Monaco reds anmärkning) för att diskutera Moutinho.”

”Han är en bra spelare som är väldigt viktig för Monaco.”

”Ändå ändrar deras Champions League-elimineringen deras situation där borta, även om de inte vill göra för stora förändringar i truppen.”

 Den portugisiske landslagsmannen uppges vara den perfekta ersättaren för Axel Witsel. Belgarens kontrakt löper ut i juni 2017 och är motvillig till att förnya sitt kontrakt hos Zenit för tillfället, istället vill han gärna se Milano som sin nya hemstad.

Kan återförenas med André Villas-Boas

Moutinho har under sommaren lockat till sig intresse från en rad Premier League-klubbar, men något som kan tala för en övergång till Ryssland är Zenits tränare André Villas-Boas. De båda känner varandra väl sedan tiden i Porto då Villas-Boas tränade laget och säsongen 2011 vann man trippeln (Portugisiska ligan, Portugisiska cupen och Europa League). Moutinho kom till Porto från konkurrenten och sin moderklubb Sporting Lissabon 2010 och lämnade Portugal för spel i AS Monaco 2013. Om en övergång går i lås blir AS Monaco av med en spelare som man beskriver, på sin egna hemsida asmonaco.com, som ”en av de bästa offensiva spelarna på den internationella scenen”.

I Zenit kommer Moutinho inte bara ha tränaren Villas-Boas som portugis att underlätta sin eventuella acklimatisering. I truppen finns även Luis Neto och Miguel Danny som båda har Portugal som sin nationalitet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply