Uppgifter: Janne Andersson tar över svenska landslaget efter EM

Uppgifter: Janne Andersson tar över svenska landslaget efter EM

Janne Andersson ny förbundskapten?

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer Janne Andersson att bli ny förbundskapten efter sommarens EM-slutspel då Erik Hamrén avgår.

I början av februari månad stod det klart att Erik Hamrén lämnar det svenska landslaget efter EM, men att en ersättare inte var klar. Nu kommer Fotbollskanalen med uppgifter om att IFK Norrköpings tränare Janne Andersson kommer att ta över jobbet som förbundskapten inför höstens VM-kval som inleds i september månad.

Det har pratats mycket om vem som ska ta över det svenska landslaget till hösten och bland annat har Lennart Johansson och Håkan Ericson nämnts som de mest troliga ersättarna. Nu ser det dock ut som att det blir Janne Andersson som tar över. 53-åringen ska inte ha velat förlänga sitt utgående kontrakt med IFK Norrköping vilket kan bero på att den Halmstadfödde tränaren var medveten om det nya jobbet.

– Vi kommunicerar en ny förbundskapten så fort vi har något att berättat, men i nuläget har vi inget att kommunicera, säger Niklas Bodell, SvFF:s kommunikationschef, till Fotbollskanalen som skriver att tränaren kommer att presenteras inom kort.

Inför Allsvenskan kommenterade tränaren själv en eventuell förlängning med IFK Norrköping.

– När och om jag gör det (förlänger) kommer vi tala om det. Vi får se.

I mitten av februari fick Andersson även frågan om landslaget av C More.

– Jag vet inte om jag är någon kandidat, det var väl någon dåre som föreslog att jag var ett alternativ, skojade Andersson då och la till:

– Det är ingenting jag bryr mig om, det är IFK som gäller.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply