Uppgifter: IFK Göteborg vill köpa loss jättetalangen

Eric Smith på IFK Göteborgs radar

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen så vill storklubben IFK Göteborg värva Eric Smith i sommar.

Eric Smith är en ren HBK-produkt då han började spela i klubben redan som femåring. Smith, med två landskamper för Sveriges u-17 landslag har jobbat sig upp genom Halmstads ungdomsakademi och inför förra säsongen flyttades jättetalangen upp i A-laget. Sedan dess har utvecklingen fortsatt och han fick, endast 17 år, tre månader och 20 dagar gammal, göra allsvensk debut i april 2014 som den tredje yngsta spelaren någonsin i HBK att uppnå den bedriften.

I år har det blivit mer kontinuerligt med speltid då Smith spelat tre matcher från start och gjort sex inhopp under inledningen av Allsvenskan. Nu är intresset stort för 18-åringen.

Ska själv ta ett beslut om framtiden

Det är Fotbollskanalen som uppger att IFK Göteborg jagar den centrala mittfältaren och enligt uppgifter så är det upp till Smith själv att bestämma om det ska bli en flytt till storstaden Göteborg eller fortsatt spel i HBK.

Halmstads tränare Jan Jönsson har höga tankar om sin guldklimp och menar att passningsspelet och speluppfattningen är de största styrkorna hos Eric Smith, som rankas som en av Allsvenskans största talanger.

Om tonåringen väljer IFK Göteborg så får han hård konkurrens på innermittfältet då blåvitt redan besitter Sebastian Eriksson, Gustav Svensson och Tom Pettersson. Noterbart är också att Anders Smith, far till Eric, även han har spelat i Allsvenskan.

2 Comments

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply