Uppgifter: Han blir Barcelonas nästa nyförvärv

Aleix Vidal till spanska ligamästarna

Katalansk media rapporterar att affären är klar även om ingenting har bekräftats av klubbarna än.

Barcelona håller på att slutföra värvningen av SevillaAleix Vidal, det rapporterar Diario Sport under lördagen. Man ska dock vänta med att offentliggöra mellan Champions League-finalen och klubbens presidentval som kommer att hållas i nästa vecka.

Enligt tidningen ska 25-åringen komma att skriva på ett kontrakt som sträcker sig över fem år. Problemet är dock att Barcelona inte får skriva in nya spelare i truppen vilket kommer att tvinga spelaren att endast träna med sina nya lagkamrater, alternativt att lånas ut den första halvan av säsongen då man kan skriva in Vidal som tidigast i januari 2016.

Betalar 10 miljoner

Barcelona ska enligt uppgifter till Sport betala en summa på upp emot 10 miljoner euro för spelaren som både kan spela som mittback och ytterback. Köpet av spelaren ska vara en gest mot Dani Alves för att visa att brasilianaren inte har en helt självskriven startplats hos ’Azulgranas’. Förutom att Barcelona ska betala 10 miljoner euro för den före detta Almeria-spelaren ska man även baka in ett lån av Alen Halilovic där andalusierna ska ha möjligheten att köpa loss den kroatiska talangen efter säsongen.

Succésäsong i Sevilla

Vidal kom till Sevilla inför förra säsongen och stod för 6 mål 9 assist under sin debutsäsong där han fått flera blickar riktade mot sig efter den fina inledningen i klubben som i maj tog sin andra raka Europa League-vinst och Vidal var en av de mest bidragande orsakerna till att man man tog sig till final efter 25-årings final försvarsspel. I ligaspelet slutade Sevilla på femte plats efter en fin säsong där tränaren Unai Emery stått för ett gediget jobb.

SE ÄVEN: Officiellt: Everton värvar från Manchester United

SE ÄVEN: Officiellt: förlänger med Athletic – nobbar storklubbarna

SE ÄVEN: Officiellt: Källström till Schweiz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply