Officiellt: Hammarbys drag på deadline-day – lånar Orlov

Ansluter på lån från norska Brann

Hammarby har fått till en värvning i det absoluta slutskedet av sommarens transferfönster. Den gamle Gefle-profilen Jakob Orlov är klar på lån över resten av säsongen. Samtidigt går Amadaiya Rennie till Brann.

Den allsvenska nykomlingen Hammarby ligger i dagsläget på säker mark i tabellen, men samtidigt som offensiven hackat har lagen bakom börjat äta upp avståndet något. Nu står det klart att huvudstadsklubben agerar på den allra sista dagen av sommarens transferfönster för de svenska klubbarnas del.

Jakob Orlov på lån

Det ska enligt Fotbolldirekt gälla den tidigare Gefle-spelaren Jakob Orlov som nu uppges återvända till Sverige för spel med Bajen. Det ska handla om ett lån från den norska klubben Brann över resten av året, med en inkluderad option i affären. Samtidigt ska Amadaiya Rennie gå i motsatt riktning, på lån till Brann.

Skulle denna affär bli ett faktum så blir han lagets femte nyförvärv i sommar, efter ankomsterna för Ögmundur Kristinsson, Richard Magyar, Imad Khalili och Joseph Aidoo.

”Då såg vi möjligheten att låna honom”

UPPDATERING: Hammarby har vid sju-tiden bekräftat på sin officiella hemsida att affären med norska klubben Brann har ägt rum.
— Vi fick en förfrågan från Brann om vi kunde tänka oss att låna ut Rennie, och med det såg vi möjligheten att låna få låna Jakob Orlov. Båda spelare besitter mycket fina egenskaper, men har båda fått begränsat med speltid beroende på respektive klubbs spelstil. Rennie har uttryckt en önskan om att få mer speltid, och med Orlov får vi in en spelare som ger oss fler alternativ i anfallsspelet. Vi är mycket nöjda med att den här överenskommelsen med Brann har gått i lås, säger sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.
— Jakob är en bra target- och boxspelare som löper mycket. Det ger oss lite mer möjligheter i vårt pussel när det gäller vårt anfallsspel. Dessutom har han allsvensk erfarenhet från sin tid i Gefle, säger Nanne Bergstrand.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply