Uppgifter: Falcao till London – tre spelare till Monaco

Radamel Falcao skriver på för Chelsea i nästa vecka

Efter Falcaos misslyckade säsong i Manchester United ser det nu ändå ut som att colombianen kommer att spela ytterligare en säsong i Premier League. Men den här gången kommer Falcao att bära en blå tröja och i motsatt riktning går tre talanger från Chelsea.

Falcao har den senaste tiden ryktats vara på gång till London och Chelsea. Men inte i en ren övergång, utan precis som förra säsongen handlar det om en utlåning från hans nuvarande klubb Monaco.

Nu kommer uppgifter som menar att 29-åringen, som inatt åkte ur Copa America efter strafförlusten mot Argentina, blir klar för ”The Blues” i nästa vecka.

Bara detaljer kvar att lösa

Det är Daily Mirror som uppger att Falcao blir en Chelsea-spelare i veckan som kommer när övergångsfönstret öppnar. En överenskommelse mellan Chelsea och Monaco är nästintill klar då det endast återstår små detaljer som behöver lösas.

Chelsea vill helst inte betala för att låna Falcao över nästa säsong och har därmed erbjudit tre av sina talanger att gå i motsatt riktning som betalning. Daily Mirror uppger att det ska handla om Andreas Christensen, Nathan Ake och Isaiah Brown, som alla skulle må bra av att spela a-lagsfotboll. Chelseas manager, José Mourinho, har sista ordet om vilka talanger som ska ingå i affären.

Mourinho ska höja Falcao

José Mourinho är helt övertygad om att han är rätt man för att ta tillvara på Falcaos spetsegenskaper.

Uniteds tränare, Louis van Gaal, lyckades sannerligen inte med uppgiften under förra säsongen då anfallaren endast nätade fyra gånger på 26 framträdanden i Premier League och United utnyttjade till sist inte den köpklausul som ingick i dealen när han anlände från Monaco.

Falcao, som har 56 A-landskamper för Colombia på meritlistan, får i Chelsea konkurrens av skadedrabbade Diego Costa och fransmannen Loic Remy. Sydamerikanen har tidigare spelat i bland andra Porto och Atletico Madrid.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply