Uppgifter: Everton på väg att värva spelare från Napoli

Koulibaly på väg till Everton

Everton är ute efter en ny mittback efter att Sylvian Distin och Antolín Alcaraz lämnat klubben. Enligt uppgifter rör det sig om den före detta franske U20-landslagspelaren Kalidou Koulibaly från Napoli. 

Den 195 centimeter långa mittbacken sägs vilja lämna Napoli efter en säsong där han hade svårt att ta en ordinarie plats i det centrala försvaret. Under säsongen 2014/2015 gjorde han 24 matcher för den italienska storklubben. Enligt uppgifter från Gazzetta dello Sport, ska Everton vara den troligaste destinationen.

Everton behöver en mittback

Evertons tränare, Roberto Martinez som idag har två mittbackar till sitt förfogande, verkar vilja öka konkurrensen på mittbacksplatserna genom att värva den franske backen. Everton som var ute efter Angelo Ogbonna, förlorade den duellen mot West Ham som säkrade hans underskrift förra månaden. Detta gör att man nu måste ta ett beslut kring hur man skall göra kring mittförsvaret denna säsong, då det är mindre än en vecka kvar till premiären.

Koulibaly´s agent förklarade tidigare idag under en intervju med TMW att han inte hade hört något om Evertons intresse, och att Kouilbaly inte har frågat om att få lämna Napoli. Han nämnde också att försvararen är hängiven till att fortsätta i klubben.

Om Koulibaly skulle säljas till Everton, sägs Nikola Maksimovic eller Antonio Rudiger vara på Napolis lista som ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365