bet365

Uppgifter: Dortmund utmanar Schalke 04 om Shaqiri

Storklubben utmanar rivalen Schalke 04

Transferrykten fortsätter att florera kring den schweiziska landslagsmannen Xherdan Shaqiri som inte längre är önskad i Inter. Nu uppges en av de hetaste kandidaternas rival utmana om signaturen, nämligen tyska Borussia Dortmund.

Den schweiziska landslagsspelaren Xherdan Shaqiri fick som ni förmodligen redan förstått, inte den vistelsen i Milano som han hoppats på efter övergången från Bayern München i vintras. Spelaren lyckades aldrig infria Inters förväntningar och istället för vidare spel i klubben, talar det mesta för att han får lämna Nerazzurri efter blott sex månader som deras spelare.

Omtalad på transfermarknaden

Och uppgifterna har varit många gällande honom. Samtidigt som han petats från försäsongsturnén och övriga träningsmatcher, Galatasaray-matchen nyligen bland annat, har rykten placerat honom i bland annat Premier League-klubbarna Stoke och Everton, men kanske främst den tyska storklubben Schalke 04.

Boateng nyckeln till affärerna

Uppgifter har tidigare sagt att en övergång var mycket nära till Bundesliga-laget, men att förhandlingarna numera avstannat, samtidigt som spelaren själv ännu inte accepterat något erbjudande. Dock säger dessa uppgifter också att en affär kan slutföras mellan parterna när Schalke 04 först blivit av med Kevin-Prince Boateng och hans höga lön. Noterbart är också att Inters potentiella värvning av den kroatiske landslagsmannen Ivan Perisic från Wolfsburg, hänger på en försäljning av schweizaren.

Dortmund kan utnyttja situationen

Nu kommer kanske en uppgift som passar Xherdan Shaqiri bättre. Enligt Sky har nämligen Borussia Dortmund gjort en förfrågan efter spelaren redan, med sikte på att förstärka sin offensiv. Detta eftersom italienaren Ciro Immobile lämnat för spel med spanska Sevilla tidigare denna sommaren.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply