Uppgifter: ”De värvar Johan Wiland”

Den Allsvenska storklubben uppges vara nära en värvning av Johan Wiland.

Enligt danska medier har FC Köpenhamn bekräftat att man är på väg att sälja den svenske landslagsmeriterade målvakten Johan Wiland. 34-åringens speltid i den danska storklubben har blivit alltmer begränsad, och därför ska målvakten nu söka sig vidare.

AIK har tidigare visat intresse för den rutinerade spelaren, då man kan tappa U21-landslagets finalhjälte Patrik Carlgren under sommaren. Än så länge är han dock kvar i klubben, och därför har jakten lagts på is.

Malmö FF däremot har tappat Robin Olsen till PAOK under sommaren, och därmed behöver de regerande svenska mästarna en ny målvakt. Då ska man vara intresserade av Wiland.

Enligt SportExpressen ska en övergång vara klar för Wiland till MFF, och att affären ska offentliggöras inom kort.

Återvänder till Allsvenskan

En övergång skulle innebära att Wiland kommer tillbaka till den svenska högstadivisionen. Han spelade i Allsvenskan under sju år mellan 2001 och 2008. Han representerade då Elfsborg under alla dessa säsonger, och han spelade hela 206 ligamatcher för klubben. Han var med och tog SM-guld 2006, och han belönades för sina fina insatser i Allsvenskan med en plats i Sveriges EM-trupp 2008.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply