bet365

UPPGIFTER: Då kan Ödegaard debutera

Norske stortalangen kan debutera till helgen

Spanska Diario AS skriver under onsdagsmorgonen att Martin Ödegaard kan komma att göra debut på lördag på Santiago Bernabéu.

Real Madrids sista match för säsongen kan komma att bli en speciell match för klubbens norske supertalang, Martin ÖdegaardCarlo Ancelotti sägs vilja ge chansen till flera Castilla-spelare då matchen inte har någon betydelse då man redan säkrat andraplatsen i La Liga. Ödegaard som under sin tid i den spanska huvudstaden tränat fyra dagar i veckan med Ancelotti tillsammans med resten av a-laget sägs känna sig som en i laget trots att han spelat sina matcher med Real Madrid Castilla i Segunda B som är den spanska tredjedivisionen. I Norge ska man mer eller mindre vara säker på att han är med i truppen men det är ännu oklart om han kommer att starta eller bytas in i slutet av matchen.

Tidigare varit med i truppen

Det är inte första gången som Ödegaard är med i Ancelottis trupp. Mittfältaren blev tidigare uttagen inför ligamatchen mot Almería den 29:e april men då blev det inget inhopp trots att han fick order om att värma upp intensivt. Istället valde den italienske tränaren istället att byta in Nacho mot Raphaël Varane då fem minuter återstod.

Yngsta spelaren i klubbens historia

Skulle Ödegaard debutera på lördag kommer han att bli klubbens yngsta spelare genom tiderna med sina 16 år och 156 dagar. Det nuvarande rekordet innehavs av Losada som debuterade med 17 år och sex dagar år 1984, då på grund av en spelarstrejk. Ödegaard är redan Tippeligaens yngsta debutant då han byttes in för Strömsgodset då han var 15 år och 117 dagar.

Matchen på lördag behöver inte bara vara norrmannens debut, det sägs även vara en viktig nyckel till att han blir utlånad nästa gång då han inte vill tillbringa ännu ett år i tredjedivisionen.

Real Madrid möter Getafe på lördag klockan 20:30.

 

SE ÄVEN: Holländaren kan ersätta De Gea

SE ÄVEN: Aston VIlla skriver kontrakt med City-lånet

SE ÄVEN: ”Vi kommer ha en stor transfer-sommar”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply