bet365

Uppgifter: Arsenal villiga att spendera stora pengar för fransk duo

Nabil Fekir och Alexandre Lacazette på Gunners radar

Nabil Fekir och Alexandre Lacazette har varit två stora bidragande orsaker till Lyons framgångar under säsongen. Prestationerna har inte gått obemärkt förbi och nu sägs Arsenal planera ett bud på den franska duon.

Lyon har kämpat länge och väl för att bryta Paris Saint Germains dominans i franska Ligue 1. Laget var länge med i tabelltoppen men med ett par omgångar kvar orkade man inte stå emot och PSG gick om och tog i förra helgen hem pokalen.

Två spelare som haft en stor inverkan i Lyons positiva säsong är Nabil Fekir och Alexandre Lacazette vilket 13 respektive 27 mål vittnar om. Europeiska klubbar har under våren trappat upp intresset för Lyons stjärnspelare och nu kommer uppgifter om att Arsenal vill knyta åt sig den offensiva duon.

Scoutade spelarna mot Bordeaux

Det är den engelska tidningen Daily Star som uppger att Arsenal skickade ner sin scout, Steve Rowley, i förra veckan när Lyon tog emot Bordeaux. Tidningen rapporterar att Rowley ska ha scoutat både Fekir och Lacazette. Lyon fick bara med sig en poäng från matchen och det tack vare Fekirs mål.

21-årige Nabil Fekir är en offensiv mittfältare som verkligen slagit sig in i den franska toppfotbollen den här säsongen. Förutom sina 13 gjorda mål har han även mäktat med 12 assist i Ligue 1. Fekir, som spelat 33 matcher i år, värderas i dagsläget till omkring 25 miljoner pund.

Arsenal är inte ensamma om intresset för Alexandre Lacazette. 23-åringen leder för närvarande den franska skytteligan med sina 27 fullträffar och har tidigare under våren ryktats vara påväg både till Chelsea och Liverpool. Skyttekungen uppges kosta 35 miljoner pund vilket innebär att Arsenal måste slänga upp cirka 60 miljoner pund, motsvarande, 775 miljoner kronor, för att sno åt sig både Fekir och Lacazette.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply