Uppgifter: Anfallaren blir klar för Monaco idag

bet365

Mattia Destro närmar sig Ligue 1-klubben

Tidigare i veckan rapporterade flera italienska tidningar att Mattia Destro bara är detaljer ifrån en flytt till Monaco. Nu uppger en av källorna att anfallaren blir klar för den franska klubben idag.

Mattia Destro spåddes som ung talang en lysande framtid inom fotbollen. Men karriären har inte gått spikrakt för den avige anfallaren, som inte riktigt hittat rätt i klubbarna han spelat i de senaste åren. Destro värvades av Roma under sommaren 2013 men efter endast lite mer än en säsong i klubben lånades italienaren i januari ut till rivalerna Milan. Destro gjorde tre mål på 15 matcher för den rödsvarta Milano-klubben och har nu återvänt till huvudstaden efter sitt lån.

Men nu kan en ny utmaning vara på gång för Destro. La Gazzetta dello Sport och Sport Mediaset för att bara nämna några, uppgav i tisdags att var han nära en flytt till den franska ligan och Monaco. De ansedda källorna uppgav att Roma accepterat ett bud på 24-åringen som sades ligga på 14 miljoner euro plus bonusar. Nu kommer nya uppgifter som pekar på att Destro snart är så gott som klar för en flytt till Frankrike.

Allt blir klart idag

Det är återigen La Gazzetta dello Sport som rapporterar kring Destro, som uppger att den förre italienske landslagsmannen blir klar för Monaco redan idag.

Roma vill ha ytterligare två miljoner euro ifrån det ursprungliga budet på cirka 14 miljoner euro, men Monaco vill helst betala den begärda tilläggssumman i bonusar. Klubbarna ska dock bara vara detaljer från att komma överens. Huvudstadsklubben kommer att behöva betala fem procent av den slutgiltiga övergångssumman till Destros förra klubb Inter, då det finns en klausul i kontraktet när forwarden värvades från Nerrazzuri.

Destro kommer, enligt tidningen, att tjäna omkring 2,5 miljoner euro årligen, motsvarande 23 miljoner svenska kronor.

Debuterade i landslaget som 21-åring

Mattia Destro, som debuterade i det italienska landslaget som 21-åring, har åtta A-landskamper på meritlistan, utöver ett koppel av landskamper för Italiens alla ungdomslandslag där han öst in mål.

Centerforwarden har kopplats ihop med en rad andra klubbar den senaste tiden i form av Bologna, Arsenal, Fiorentina och West Ham. Men mycket talar alltså för att Destro blir en Monaco-spelare.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply