”United behöver hjälp!”

Manchester Uniteds medverkande i sommarens transferfönster blev en besvikelse för de flesta fans. De lyckades tilll slut att locka dit den belgiske mittfältaren Marouane Fellaini från Everton, men det skedde 1 timme efter transferfönstret stängt(!). Fellaini var inte Uniteds enda mål den här sommaren. De missade ett antal spelare de försökte värva. Då tror den forne Liverpool-sportchefen Damien Comolli att Moyes och gänget skulle behöva just en sportchef för att hjälpa till vid övergångar.
”Om det är något lag som behöver en sportchef, så är det Manchester United” sa Comolli.

Comolli själv har varit med och värvat bl.a. Luis Suarez, Andy Carroll och Stewart Downing för Liverpool innan han lämnade Anfield 2012. 
Det var endast Fellaini Manchester-laget lyckades med den sista dagen av transferfönstret, trots att man försökte med Evertons Leighton Baines, Atlethic Bilbaos Ander Herrera och Real Madrids Fabio Coentrao. Tidigare under sommaren har man även misslyckats med Fabrégas som valde att stanna på Camp Nou, och den spanske stortalangen Thiago Alacantara som lämnade ”Barca” för Champions League-mästarna Bayern München.

 Uniteds förra manager Sir Alex Ferguson som enligt de flesta ses som en succémanager, lämnade Old Trafford efter förra säsongen och i juni så avgick även United-bossen David Gill.
”Problemet är att de två viktigaste personerna i United lämnade, och två helt nya ansikten kom in till det första transferfönstret.”
”Moyes kom till klubben 1 juli, och det är ganska sent” berättade Comolli för BBC Radio 5 Live. 

”Av någon orsak var inte klubben beredda på detta eller så trodde de att det inte skulle bli så svårt. Men till slut satte de sig i en väldigt svår sits.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365