Darijo Srna avböjer Barcelonabud – stannar i Shakhtar

Darijo Srna avböjer Barcelonabud - stannar i Shakhtar

Är lojal mot sin klubb

Shakhtar Donetsk högerback Darijo Srna har blivit tungt uppvaktad av Barcelona-tränaren Luis Enrique, men har valt att avböja ett erbjudande att ansluta till Barcelona då han vill avsluta karriären i den ukrainska klubben.

FC Barcelona har ett problem, då deras högerbacksposition står i princip tom för tillfället och Luis Enrique vill ha en erfaren och duktig försvarare att fylla ut på den positionen. För närvarande får Aleix Vidal fylla ut den platsen, fast försvararen inte har någon lust att spela i klubben samtidigt som Enrique inte känner alltför starkt för högerbacken. De spanska jättarna har haft Shakhtar Donetsks högerback Darijo Srna på önskelistan sedan en tid tillbaka, och skall nu ha kommit med ett konkret bud för den 34-årige högerbacken.

Enligt engelska medier, bland annat engelska tidningen The Sun, så skall Srna ha valt att avböja budet från Barcelona då han har en önskan om att få lägga skorna på hyllan i den ukrainska klubben, som han har representerat sedan 2003 då han kom från kroatiska Hajduk Split till Shakthar. Srna har spelat 468 matcher för Shakhtar, med 45 mål och 115 assist till sitt namn.

– Jag är nöjd med mitt beslut. Jag lyssnade till mitt hjärta och valde att stanna i Shakthar. Jag har gjort rätt beslut. Det viktigaste är att jag har valt att stanna i Shakhtar. Jag vill stanna, sade den kroatiske högerbacken till Football TV Ukraine.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365