Officiellt: Alex Teixeira till Jiangsu Suning

Officiellt: Alex Teixeira till Jiangsu Suning

Jiangsu Suning köper Alex Teixeira

På fredagsmorgonen blev det officiellt, Alex Teixeira lämnar ukrainska Shakhtar Donetsk för spel i Chinese Super League och Jiangsu Suning.

Tillslut fick transfersagan med Alex Teixeira ett slut. Brasilianaren som spenderat sex år i Shakhtar Donetsk lämnar nu klubben för spel i Kina. Shakhtar bekräftar på sin hemsida att man kommit överens med den kinesiska storklubben Jiangsu Suning om en flytt värd 50 miljoner euro.

På hemsidan tackar man spelaren och önskar honom lycka till. Under sin tid i klubben har Teixeira vunnit inte mindre än 13 titlar och stått för 89 mål på 223 matcher.

Liverpool, Arsenal och Chelsea intresserade

Alex Teixeira har varit jagad av flera storklubbar från Europa. I mitten av december rapporterades det att Aleix Teixera uppges vara klar för Chelsea och spelaren själv bekräftade att flertalet bud kommit in.

– Chelsea, Juventus och PSG har lagt bud på mig, sa spelaren kort innan ryktet kom att Liverpool vill sno Alex Teixeira framför näsan på Chelsea. Intresset från Anfield-klubben var enligt spelaren själv en ära vilket han även berättade själv.

– Liverpool är en enorm klubb. Det är så många bra spelare som spelat där. Det hade varit en ära att spela i Liverpooltröjan. Det har bara kommit ett bud, och det var på 32 miljoner euro (£24m). Jag vet att min agent fortfarande försöker göra allt som r möjligt för att få mig till Liverpool, säger spelaren som redan har sina landsmän Lucas LeivaPhilippe Coutinho och Roberto Firmino i laget.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply