UEFA:s dom: MFF straffat i Champions League

Under Malmö FF:s hemmamatch mot Redbull Salzburg användes pyroteknik av Malmö FF-klacken, vilket fick UEFA att se rött. Efter en tids överläggande har nu en slutlig dom mot Malmö FF klubbats. 

Laget får spela utan publik på den norra delen av läktaren under en av UEFA:s tävlingsmatcher. Goda nyheter för skåningarna är dock att domen endast är villkorlig och är gällande under två års tid, vilket MFF bekräftar via sin officiella hemsida. Om klubben skulle dömas för ytterligare förseelser kommer domen att träda i kraft – oavsett om förseelsen sker på hemma- eller bortaplan. Utöver detta döms Malmö att böta 30 000 euro som skall betalas inom loppet av 90 dagar. 

Så här uttalar sig klubben om det hela:
– I klartext innebär detta att vi har tillgång till hela Swedbank Stadion de kommande hemmamatcherna i Champions League. Men om Malmö FF, och då inkluderar jag alla på våra läktare, gör en förseelse i kommande hemma- eller bortamatcher, inklusive Juventus borta idag, blir vi tvingade att spela utan publik på den norra läktaren. Vi riskerar också ett ännu strängare straff i framtiden, säger Malmö FF:s VD Niclas Carlnén. 

– Nu har vi fått en sista varning av UEFA. Om vi vill kunna använda alla våra läktarsektioner på Swedbank Stadion är det dags att vi alla börjar följa de regler som gäller. Läktaren är till för alla och vi vill ha säkra, trygga och stämningsfulla evenemang, pyroteknik är absolut förbjudet.

– Den stämning som ståplats och resten av Swedbank Stadion skapar i form av sång och tifo kan vara direkt avgörande om vi tar poäng och tar oss vidare ifrån gruppspelet. Lika viktigt är stödet på bortaplan och idag har över 800 MFF-supportrar tagit sig till Turin för att sjunga fram MFF i kvällens match mot Juventus.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply