Nya skadeproblem för svenska EM-motståndarna

Efter Vincent Kompany – nya skador för Belgien

Vincent Kompany är sedan tidigare borta från EM. Idag kom dessutom nya tunga skadebesked för det belgiska landslaget. Mittbacken Nicolas Lombaerts missar hela mästerskapet, det bekräftar förbundskapten Marc Wilmots på Twitter. 

Utan Zlatan Ibrahimovic och Kim Källström imponerade Sverige inte i mötet med Slovenien under måndagskvällen Repetitionen inför det stundande EM-slutspelet slutade 0-0 utan några större avtryck, men positivt för svenske förbundskaptenen Erik Hamrén var ändå att ingen svensk skadade sig.

Bekräftat på Twitter

Sådan tur har den belgiske förbundskaptenen Marc Wilmots – tillika svenska motståndaren under EM – inte haft under de senaste veckorna. Storstjärnan Vincent Kompany, tänkt att leda backlinjen i sommar, har haft skadeproblem under hela säsongen och kommer definitivt missa EM-slutspelet i Frankrike. Idag kom dessutom nya skador på mittbackar fram som gör livet ännu svårare för Marc Wilmots.
På Twitter bekräftade Wilmots själv att Nicolas Lombaerts, till vardags i Zenit St. Petersburg, missar hela mästerskapet. Med 39 landskamper på meritlistan blir 31-åringen ett stort avbräck för en redan skadeskjuten backlinje,   som även ser ut att kunna bli utan Dedryck Boyata som enligt den belgiska tidningen nieuwsblad.be riskerar missa mästerskapet.

 

Orutinerad ersättare

För att ersätta Lombaerts kallas den i landslagssammanhang orutinerade Christian Kabasele in. 25-åringen har ännu inte debuterat för Belgiens A-landslag, utan har som mest spelat en U21-landskamp.
Även Irland har problem med nyckelspelare. Profilen Robbie Keane har haft känningar i vaden och för att inte riskera något kommer han enligt irländska The Sun inte att spela Irlands träningsmatch på tisdagen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply