LISTA: Dyraste truppen i EM – fotbolls-EM i Frankrike 2016

LISTA- Dyraste truppen i EM - fotbolls-EM i Frankrike 2016

Dyraste EM-truppen i fotbolls-EM 2016 i Frankrike!

Vilken EM-trupp är den dyraste i fotbolls-EM 2016? Nyligen gick vi igenom samtliga EM-trupper 2016 där vi gick igenom alla spelare som ingår i trupperna som ska spela turneringen. En fråga som vi ställdes oss är vilka av trupperna som är de dyraste i turneringen och vilka landslag som har de dyraste trupperna. Favoriterna till att vinna turneringen brukar alltid finnas med på topplistan och så är det även i detta fall då Tyskland, Belgien och Frankrike har bland de dyraste trupperna i turneringen. När det kommer till den svenska truppen ligger man på plats 18 av de totalt 24 lagen som är med, detta med ett truppvärde på 65,1 miljoner pund. Man är dock inte helt uträknade då man bland annat har Zlatan Ibrahimovic i laget samtidigt som andra lite mer oväntade spelare kan avgöra till blågulds fördel.

Värde på spelartrupperna till EM 2016

Tidigare har vi på Silly Season Sverige publicerat flertalet listor och statistikartiklar som lästs av flera tiotusentals läsare. Ta gärna en titt på de efter att vi gått listan med de dyraste spelartrupperna i EM 2016.

10. Polen (101,5 miljoner pund)

LISTA Dyraste truppen i EM - fotbolls-EM i Frankrike 2016 - Polen

En spelare som sticker ut i den polska truppen är Robert Lewandowski och det är även han som ska göra det för Polen. Tillsammans med Arkadiusz Milik från Ajax bildar man ett sylvasst anfallspar och om lagets defensiv kan hålla tätt kan Polen komma långt i turneringen.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply