Uddamålsförlust i Azerbajdzjan för Gefle

Efter den bragdartade vändningen mot cypriotiska Anorthosis, när Pelle Olssons Gefle IF vände 0-3 på Cypern från första matchen till 4-3 sammanlagt efter 4-0 på Norrporten Arena i Sundsvall (Strömvallen är inte godkänd för Europa-spel), väntade Karabahk FK från Azerbajdzjan i den tredje kvalomgången.

Den första matchen av dubbelmötet spelades på ett välfyllt Tofiq Bahramov Stadium i huvudstaden Baku. Domaren hette Nicolas Rainville från Frankrike och det var runt 28 grader när matchen blåstes igång klockan 18 på kvällen.

De svenska gästerna fick till stor del fokusera på försvarsspel; Karabakh avlossade 27 skott mot mål medan Gefle bara mäktade med ett enda avslut. Sju skott gick på mål och 14 skott gick utanför mål för hemmalaget. Målvakten och lagkaptenen Mattias Hugosson gjorde en mycket bra match och ett viltsint kämpande Gefle såg länge ut att få med sig 0-0 hem.

En minut före full tid kom dock käftsmällen för Hugosson och hans lagkamrater; brassen Reynaldo rann igenom bortaförsvaret och placerade in 1-0 med ett avslut intill den bortre stolpen. Det blev sedermera också slutresultat.

Returen spelas på Norrporten Arena nästa torsdag, 8 augusti, och då har Gefle chansen att vända på ännu ett underläge. Den här gången ligger de bara under med ett mål inför returen hemma i Sverige.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365