Officiellt: U21-talangen till Feyenoord

Simon Gustafson skriver på för Feyenoord

Gustafson lämnar omedelbart BK Häcken för spel i Eredivisie och skriver på ett fyraårskontrakt med den holländska storklubben.

Sveriges finalvinst i U21-EM har inte gått obemärkt förbi och flera av spelarna i laget får nu chansen att prova sina kvalitéer utomlands. Den senaste spelaren att lämna för spel utanför Sverige är BK HäckenSimon Gustafson. Spelarens flytt till Feyenoord bekräftades av klubben under onsdagsförmiddagen då 20-åringen var på De Kuip för att skriva på ett kontrakt som sträcker sig till och med 30 juni 2019. Gustafson kommer att få bära tröjnummer 28 och är klubbens tredje nyförvärv denna säsong efter att man fått in Dirk Kuyt och Marko Vejinovic.

Svensken kom till Rotterdam på onsdagsmorgonen tillsammans med sin pappa och agent och åkte sedan direkt till Erasmus Medical Centre för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen innan han skrev på kontraktet med den nya klubben.

Hyllas av klubbens direktör

Till klubbens hemsida berättar klubbens direktör Martin van Geel att man följt Gustafson under en längre tid och samtidigt som han berömde mittfältaren.

”Vi har följt Simon på nära håll under en väldigt lång tid och vi är väldigt glada att vi har skrivit ett kontrakt med honom för så pass många år. Vi är säkra på att han kommer att bidrag väldigt mycket till laget på alla plan” berättade van Geel som beskrev svensken som en mittfältare med näsa för mål.

Vinnare av U21-EM

Gustafson var en av spelarna som vann U21-EM i Tjeckien efter att ha slagit ut Portugal i finalen efter straffar. Svensken flyttar från BK Häcken men har tidigare även spelat i Fässbergs IF. Totalt har det blivit över 50 matcher i den gulsvarta tröjan men nu väljer han alltså att gå vidare och prova lyckan som utlandsproffs.

 

SE ÄVEN: Nice accepterar Aston Villas bud på Jordan Amavi

SE ÄVEN: Bekräftar: På läkarundersökning hos tyskklubben

SE ÄVEN: Uppgifter: PSG trappar upp jakten på Di Maria

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply