Officiellt: Jakub Błaszczykowski till VfL Wolfsburg

Officiellt: Jakub Błaszczykowski till VfL Wolfsburg

Efter sex år i Borussia Dortmund

Polens stadige mittfältare Jakub Błaszczykowski, som tillbringade sex år i Borussia Dortmund och senaste året i Italiens Serie A med Fiorentina, byter nu klubbadress och representerar VfL Wolfsburg.

Det har under ett tag ryktats om att Borussia Dortmunds Jakub Błaszczykowski kan komma att byta klubbadress, med lag som VfL Wolfsburg väldigt intresserade och nu står en affär de två lagen emellan klar. Wolfsburg presenterar Blaszsczykowski som klar på sin officiella hemsida där de också kommenterar hur nöjda de är med affären. Parterna har skrivit under ett kontrakt som sträcker sig tre år, till 2019. Gällande övergångssumman för den 30årige polske landslagsmannen väljer de båda klubbarna att vara tysta.

– Jakub Błaszczykowski är en spelare som passar till varje lag. Inte bara genom sina fotbollskvalitéer men också då han är en förebild gällande insatsvilja, engagemang och passion och identifierar sig till 100 procent med sin klubb. Vi är väldigt glada över att han inom kort kommer att bära VfL Wolfsburgs tröja, sade VD Klaus Allofs.

– Med honom höjer sig vår varibilitet och genomslagskraft på den högra sidan ännu tydligare. Därtill kommer Jakub med mycket erfarenhet som han kommer hjälpa oss vidare med, han är en enorm vinst för oss, sade tränare Dieter Hecking därtill.

Błaszczykowski kom till Borussia Dortmund 2007 från spel i olika klubbar i Polen och har i den gulsvarta klubben gjort 197 matcher, med 27 mål och 43 assists som följd. Han har gjort 24 Champions Leaguematcher där han har gjort 3 mål och en assist. Han har blivit tysk mästare såväl som DFB Pokalvinnare och 2013 stod han i Champions Leaguefinal med Dortmund.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply