Officiellt: Hamburg SV värvar Barcelonas Alen Halilovic

Officiellt: Hamburg SV värvar Barcelonas Alen Halilovic

Det unga kroatiska löftet går till Bundesliga

Efter häftiga ryktesgångar så står det klart att Bundesligalaget Hamburg SV värvar in Barcelonas unge supertalang Alen Halilovic, som under dagen har genomgått en medicinsk undersökning i Hamburg.

Hamburg SV är en traditionsklubb i Bundesliga och har sedan ligan startades på 60-talet ännu lyckats med att undgå en nedflyttning i 2. Bundesliga, någonting som ingen annan klubb hittills har lyckats med. Men under de senare åren har det flertalet gånger varit nära och klubben har bland annat haft mycket ekonomiska problem som har skakat föreningen. Nu står Hamburg inför en riktig supervärvning. Klubben bekräftar via sitt sociala medie Twitter att de har värvat den unge supertalangen Alen Halilovic från FC Barcelona.

Den 20årige attackerande mittfältaren står under kontrakt med Barcelona men var under föregående säsong utlånad till spanska Sporting Gijon. Kontraktet kommer att gälla i fyra år och en transfersumma är inte officiell men kommer landa på ungefär fem miljoner euro enligt SPORT1. Barcelona har en klausul i kontraktet som gör att de kan värva tillbaka mittfältaren, men det sägs att deras förtroende i den unge talangen inte är vad det var för två år sedan, då han värvades från Dynamo Zagreb.

Kroaten har omnämnts som ”mini-Messi” och med sin lilla kroppshydda och fina bollkontroll kan han göra under med bollen. Dock har frågor dykt upp om talangens inställning och SPORT1 skriver att han har ifrågasatts av tränare Abelardo Fernandez i Sporting Gijon.

– När han inte tränar bra, spelar han inte heller. Hos Alen är det ingen fråga om kvalitet, sade Fernandez i april.

Halilovic själv har uttalat sig om transfern till Bundesliga.

-Jag tänker, att jag kan lära mig mycket i Hamburg och i Bundesliga. Jag vet, att nummer 23 i Hamburg har en stor betydelse men jag kommer naturligtvis att ge tröjan mitt bästa, sade Halilovic till klubbens Twittersida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply