FC Kölns Jonas Hector jagad av Liverpool

FC Kölns Jonas Hector jagad av Liverpool

Eftertraktas efter EM-insatsen

Den tyske landslagsmannen och FC Kölns försvarare Jonas Hector har fått många klubbar att vända sina huvuden efter vänsterbacken efter hans fenomenala EM-insats och Liverpool sägs vara ivriga att värva försvararen.

FC Kölns vänsterback Jonas Hector har varit en av pelarna som Effzeh har kunnat luta sig tillbaka mot under den gångna säsongen. Med sina effektiva offensiva insatser såväl för Rheinlaget som i det tyska landslaget har försvararen uppmärksammats för sin arbetsetik och flertalet klubbar har sina ögon på 26åringen. Hector har fått starta samtliga matcher för FC Köln och har till och med fått ta över kaptensbindel ett antal gånger.

I EM i Frankrike 2016 var han med och representerade Tyskland, som kom till semifinal mot Frankrike innan de dessvärre föll för värdnationen. Hector gjorde en stark insats, framförallt kommer han bli ihågkommen som den som satte den sista straffen i det galna straffdramat i kvartsfinalen mellan Tyskland och Italien.

TMW skriver nu att Liverpool, med tyske tränaren Jürgen Klopp i spetsen, har ögonen på 26åringen. Klopp, som tidigare har tränat Mainz 05 och Borussia Dortmund i Bundesliga, har bra koll på vänsterbacken och vet vad han går för. Planen sägs vara att då ersätta nuvarande Liverpoolspelaren Alberto Moreno med EM-hjälten Hector.

Vidare rapporter säger att La Ligamästarna Barcelona redan skall ha lagt ett bud på vänsterbacken på 15 miljoner pund, som Köln avböjde och Klopp sägs nu vara beredd att erbjuda 25 miljoner pund för tyskens tjänster.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply