Wolfsburg har lagt ett bud på Juventus Simone Zaza

Wolfsburg har lagt ett bud på Juventus Simone Zaza

Tyska klubben vill värva Juventus anfallare

Wolfsburg har skickat ett bud på 20 miljoner euro till Juventus ihop om att värva anfallaren Simone Zaza, uppger Football Italia.

Wolfsburg hade en medioker säsong i Bundesliga och slutade åtta i tabellen. På grund av detta missade man spel i Europa. För att se till att nästa säsong blir mer lyckad vill man plocka in ett antal nyförvärv. Bland annat har det spekulerats om att Wolfsburg jagar Adrian Ramos och att klubben även är intresserad av Olivier Giroud. Nu ryktas man jaga efter ännu en anfallare.

Den här gången är tyskarna på jakt efter Simone Zaza från Juventus. Enligt Football Italia vill Wolfsburg värva anfallaren och sägs ha skickat ett bud på cirka 18 miljoner euro till Serie A-mästarna. Om vissa prestationskrav slår in kan även den tyska klubben behöva betala ytterligare två miljoner euro till Juventus. Allt som allt kan en potentiell övergång alltså kosta 20 miljoner pund för Wolfsburg.

Wolfsburg ska dock inte vara den enda klubben som är intresserad av att värva den italienska landslagsmannen. Även Swansea och West Ham påstås försöka locka Zaza till respektive klubb.

Om Zaza lämnar Juventus innebär det att han endast spenderade en säsong i klubben. Sommaren 2015 anlände han från Serie A-konkurrenten Sassuolo. Under säsongen 2015-2016 vann han Serie ACoppa Italia och den italienska supercupen tillsammans med sina lagkamrater i Juventus.    

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply