Officiellt: VfL Wolfsburg värvar Josuha Guilavogui

Wolfsburg köper loss fransmannen från Atlético Madrid

Josuha Guilavogui har spenderat två år i VfL Wolfsburg på lån. Under tisdagen stod det klart att den tyska storklubben köper loss spelaren från Atlético Madrid.

Josuha Guilavogui lämnade Saint-Etienne för spel i Atlético Madrid år 2013 men hade svårt att anpassa sig till lagets spelstil. Det blev därför sparsamt med speltid under hans tid på Vicente Calderón där han till en början fick återvända till den franska klubben på lån. Säsongen därefter blev mittfältaren utlånad igen, den här gången till tyska Wolfsburg. Där har han spenderat två år och slagit sig in som en startspelare under Dieter Heckings ledning.

Wolfsburg utnyttjar köpoptionen

Nu står det klart att det blir en fortsättning i Bundesliga-klubben för fransmannens del. ”Vargarna” har utnyttjat den köpoption man skrev in i låneavtalet innan spelaren anslöt sig och värvas därför för 4 miljoner euro. 25-åringen har skrivit på ett permanent kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2019.

– Vi är mycket nöjda över att kunna behålla Josuha permanent. Han har visat att han är en sportslig person som passar utmärkt i Wolfsburg under de senaste två åren, säger sportchefen Klaus Allofs till klubbens hemsida.

Guilavogui själv ser också fram emot ett fortsatt samarbete.

– Jag är glad över att få fortsätta spela i Wolfsburg och att vara en del av denna stora klubb. Jag kände från dag ett att klubben är bra, så det har alltid varit min önskan att få stanna här länge. Jag vill hjälpa VfL att etablera sig i toppen av Bundesliga och uppleva spel i Champions League regelbundet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply