Officiellt: Paul-Georges Ntep skriver på för Wolfsburg

Officiellt: Paul-Georges Ntep skriver på för Wolfsburg

Yttern hoppas på ett genombrott i Bundesliga

Wolfsburg har, efter försäljningen av Julian Draxler, ersatt tysken med den franske yttern Paul-Georges Ntep, som hoppas på att kunna få ett genombrott i Bundesliga likt många andra stjärnor som gått från Ligue 1 till den tyska högstadivisionen.

Wolfsburg har sålt sin stjärnmittfältare Julian Draxler, efter en sommar och höst fylld av ryktesgångar gällande den tyske mittfältarens motivation att stanna i klubben. Mittfältaren valde istället att ansluta till Paris Saint-Germain i en affär värd runt 38 miljoner pund. Den tyska klubben har nu sett till att försöka fylla det tomrum Draxler lämnade efter sig i klubben och har tagit in en Ligue 1-spelare istället, den 24-årige Paul Georges Ntep från franska Rennais skriver ESPN.

Ntep skrev på ett kontrakt med Bundesliga-mästarna från 2009, som löper till 2021 och en övergångssumma som har valts att hållas hemlig. Den franske yttern ser upp till spelare som Pierre-Emerick Aubameyang, Franck Ribery och nu senast den före detta lagkamraten i Rennais, Ousmane Dembele, som alla lyckats med att göra framgångsrika övergångar från Ligue 1 till Bundesliga.

– Det finns bra spelare i Ligue 1. Självklart är de lockade att flytta till utländska ligor, då de är attraktiva, speciellt Tyskland för en offensiv spelare. Standarden är högre. Det är en utmaning, sade Ntep till Rennais officiella hemsida via ESPN.

– Du ser dimensionerna som spelarna som gått dit har nått. Jag tänker på Ousmane Dembele, Pierre-Emerick Aubameyang, Kingsley Coman, Franck Ribery – offensiva spelare likt mig. Det är en fantastisk möjlighet som har presenterat sig själv för mig. Allting är klart för mig att ta ett steg upp, avslutade yttern.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply