Newcastle, Stoke City och Southampton jagar Bas Dost

Newcastle, Stoke City och Southampton jagar Bas Dost

Premier League-trio ute efter Bas Dost

Bas Dost hade en succéartad fjolårssäsong i Wolfsburg. Men i år har framgångarna uteblivit, därför kan anfallaren nu lämna ”vargarna”, där tre Premier League-klubbar gör upp om hans underskrift.

I fjol var anfallaren Bas Dost en bidragande orsak till WolfsburgBundesliga-succé, då man slutade på en andraplats bakom Bayern München. Men den här säsongen har inte varit lika framgångsrik, laget har haft svårt att hänga med i tabelltoppen och för holländarens del har det endast blivit tio mål. Under våren har han gått skadad och blivit allt mer missnöjd med sin situation i klubben, nu kan 26-åringen vara på väg bort.

Bas Dost lämnar för spel i England?

Det är Goal.com som skriver att Bas Dost jagas av flera klubbar i Premier League, och att en flytt kan bli aktuell till sommaren trots att han har ytterligare ett år kvar på sitt kontrakt med Wolfsburg.

Först ut är Newcastle, laget har endast mäktat med 28 mål i ligan den här säsongen och är i stort behov av en träffsäker anfallare. Men först måste man se till att hålla sig kvar i Premier League innan man kan säkra upp med Bas Dost.

En annan klubb som vill underteckna spelaren är Stoke City, under de senaste säsongerna så har man värvat en del från Bundesliga, däribland Xherdan Shaqiri och Ibrahim Affelay.

Southampton är ännu en klubb som hoppas knyta till sig holländaren, i sommar väntas man tappa Graziano Pelle, och vill därför hitta en fullduglig ersättare.

Bas Dost värderas till närmare 20 miljoner euro, motsvarande ungefär 178 miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply