Bekräftar: Dante till Nice

Bekräftar: Dante till Nice

Spelaren själv bekräftar övergången

Wolfsburgs försvarare Dante har själv bekräftat att han kommer att gå till den franska klubben Nice, där han kommer att återförenas med gamle tränaren Lucien Favre, efter att han har gått igenom sin medicinska undersökning på söndag.

Dante Bonfim Costa Santos, mer känd som Dante, har tillbringat den senaste säsongen i Wolfsburg efter att ha anlänt från Bayern München. Den brasilianske mittbacken har spelat i en del klubbar i sina dagar och karriären började han i brasilianska Juventude. Därefter blev det Lille, Charleroi, Standard Liège, Borussia Mönchengladbach och sedan då Bayern München. Nu skriver ESPN att mittbacken själv bekräftat att han på nytt kommer byta klubb, den här gången till den franska klubben Nice, efter att han har klarat sin medicinska undersökning på söndag.

Detta kommer innebära att Dante ännu en gång får jobba tillsammans sin före detta tränare i Mönchengladbach, Lucien Favre, i Ligue 1-klubben. Inför Wolfsburgs första tyska cupen match mot FSV Frankfurt lämnades Dante utanför truppen och han har nu själv bekräftat flytten.

– Jag ville gå till Nice för utmaningen med Europa League är riktigt bra, sade den 32årige försvararen.

– Jag har väldigt mycket respekt för Lucien Favre. Han hjälpte mig mycket under min tid i Mönchengladbach, dessutom pratar min fru franska.

Dante står beredd att skriva under ett treårskontrakt med Nice enbart veckor efter att han svurit trohet till Wolfsburg, något som ställer en del frågetecken.

– Jag ville fortfarande, alldeles nyss, stanna med Wolfsburg och jag var helt säker att jag skulle spela säsongen med dem vid den tidpunkten, men sedan kom en komplett annan situation upp kort därefter, avslutade Dante.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply