Uppgifter: Louis van Gaal tar över Werder Bremen

Uppgifter: Louis van Gaal tar över Werder Bremen

Nedflyttningshotade Bremen behöver hjälp

Louis van Gaal kan återvända till tränarscenen efter att ha blivit sparkad av Manchester United, denna gången som tränare för nedflyttningshotade och krisande Werder Bremen.

Louis van Gaal kan komma att återvända som tränare efter ett par månader som arbetslös. Det var i maj tidigare i år som den holländske tränaren fick sparken av Manchester United, precis efter firandet av deras FA-cupvinst, till förmån för nye tränaren Jose Mourinho och holländaren, som hade ett år kvar på sitt kontrakt, fick vackert lämna sitt underpresterande lag och har sedan dess varit på jakt efter någonting nytt. Van Gaal har hållit en låg profil sedan han lämnade Old Trafford men nu rapporterar tyska källor att han ser ut som den som kommer att ta över Werder Bremen efter Viktor Skrypnyk skriver Hamburger Abendblatt.

Bundesligalaget ligger sist i tabellen efter att ha förlorat deras fyra första matcher och de har enbart gjort tre stycken mål men släppt in 14. Tränare Skrypnnyk fick gå tidigare i veckan efter dessa underprestationer och enligt rapporterna så ser det ut som att det kan bli van Gaal som ersätter honom och får kämpa i det uppkommande nedflyttningsdramat. 69åringen har sedan tidigare erfarenheter av Tyskland, då han tidigare tränat Bayern München och ledde dem till en Bundesligatitel 2010.

Van Gaals tränarmetoder, som är väldigt strikta och ortodoxa, skulle kunna vara perfekt för ett lag som kämpar för sin överlevnad och få igång stjärnor som Max Kruse. Den före detta Barcelona och Ajaxtränaren sade dock att United skulle bli hans sista klubb, men holländaren skulle också kunna vara sugen på att bevisa alla fel efter att ha misslyckats så på Old Trafford.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply