Officiellt: Werder Bremen sparkar Viktor Skripnik

Tränarstaben får lämna Werder Bremen

Werder Bremen har haft en fiaskoartad säsongsinledning. Nu väljer Bundesliga-klubben att sparka tränare Viktor Skripnik.

Werder Bremen har förlorat varenda tävlingsmatch man spelat sedan 21 augusti. I Bundesliga har det inte varit några undantag då man inlett säsongen med tre raka förluster. Lördagens 4-1-förlust mot Borussia Mönchengladbach blev därför droppen för klubbledningen.

På sin officiella hemsida bekräftar man att man bryter med huvudtränare Viktor Skripnik efter två säsonger. Den före detta ukrainske landslagsspelaren har varit med i klubben sedan 1996 där han haft diverse arbetsuppgifter. Hans medhjälpare Florian Kohfeldt och Torsten Frings får också lämna med omedelbar verkan.

U23-tränaren tar över

Under de kommande matcherna mot Mainz och Wolfsburg i veckan kommer U23-tränaren Alexander Nouri ta hand om laget, där kan kommer att assisteras av Florian Bruns.

– Vi har beslutat att göra så här, eftersom vi saknade övertygelsen att han (Skripnik) klarar detta efter matchen mot Gladbach. Det kändes omöjligt att snabbt åstadkomma en positiv vändning i den situationen, säger klubbens VD Frank Baumann enligt Zeit.

– Laget har brottats med en viss grad av osäkerhet. Med Alexander Nouri hoppas vi att det blir ett lyft för laget, fortsätter han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply