Uppgifter: Bayern München-stjärnan Xabi Alonso lägger skorna på hyllan

Uppgifter: Bayern München-stjärnan Xabi Alonso lägger skorna på hyllan

Efter tre säsonger hos de tyska jättarna

35-årige mittfältaren Xabi Alonso kan komma att lägga skorna på hyllan efter en lång och trogen karriär inom den professionella fotbollen med Liverpool, Real Madrid och nu Bayern München.

Xabi Alonso är något av en ikon bland fotbollsspelare. Den nu 35-årige defensive mittfältaren har haft en lång och mycket dekorativ karriär. Den spanske mittfältaren började sin karriär i Real Sociedad, därefter blev det Liverpool, Real Madrid och Bayern München, och nu kommer han enligt uppgifter från den tyska tidningen SportBild med stor möjlighet att dra sig tillbaka från den professionella fotbollen, när hans kontrakt med de tyska jättarna går ut till sommaren.

Tillsammans med Liverpool fick han vinna Champions League, den där legendariska kvällen i Istanbul. Han vann även supercupen och FA cupen i England. Därefter fick han även vinna Champions League med Real Madrid såväl som La Liga och Copa del Rey. Med Bayern har det blivit Bundesliga-titlar såväl som DFB-pokalvinst. Alonso har vunnit en hel del under sina aktiva år, och fått spela med många stora profiler och namn.

Bayern uppges inte vara alltför glada att höra att mittfältaren vill sluta, då veteranen fortfarande är högt uppskattad i klubben och den nye tränaren Carlo Ancelotti har låtit spanjoren spela 13 av 16 matcher än så länge. Klubbens ledning vill dra ut på det officiella klargörandet så länge som möjligt, med hoppet att kunna övertala mittfältaren att fortsätta, men det ser mörkt ut då mittfältaren uppges ha bestämt sig.

SE ÄVEN: Bayern München löner & lönelista 2016/2017!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply