Officiellt: Vidal presenteras av Bayern

Juventus-mittfältaren har skrivit på för fyra år med Bayern

Nu är det officiellt – Arturo Vidal, 28, lämnar Juventus för Bayern München. Den chilenske landslagsmittfältaren har skrivit på ett fyraårskontrakt med de tyska mästarna.

Arturo Vidal, 28, kom till Juventus från Bayer Leverkusen i juli 2011 och sedan dess har mittfältsstjärnan spelat 171 matcher för årets Champions League-finalister. På dessa matcher har han noterats för 48 mål och 26 assist, men även 53 gula kort. Vidal är också en av de som varit med och vunnit fyra raka Serie A-titlar med Juventus och utöver det har han vunnit en cuptitel och två titlar i den italienska supercupen.

Byter en mästarklubb mot en annan

Men nu står det klart att den chilenske landslagsmannen, med 69 A-landskamper och en Copa América-titel 2015 på meritlistan, lämnar de regerande mästarna i Italien för deras motsvarighet i tyska Bundesliga. Under tisdagen meddelade nämligen Bayern München att de gjort klart med innermittfältaren, som skrivit på ett kontrakt över fyra år. Tjugo över tre på eftermiddagen skrev Vidal på kontraktet som håller honom kvar i München fram till 2019.

”En dröm som besannas”

28-åringen anlände redan på måndagen för att genomföra den obligatoriska läkarundersökningen och den avklarades utan några bekymmer. Därmed står det nu klart att Arturo Vidal representerar Tysklands mest framgångsrika klubb någonsin när den nya säsongen drar igång i höst. Så här uttryckte sig huvudpersonen själv på Bayerns officiella hemsida efter att övergången presenterats:

– Jag är väldigt glad. Det här är ett nytt steg i min karriär och jag hoppas att jag gör bra ifrån mig här. Jag vill hjälpa laget och vinna troféer. Det är en dröm som besannas för mig personligen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply