Inför Der Klassiker: Upp till bevis för Dortmund

Ska Dortmund kunna utmana Bayern på riktigt?

Söndagen bjuder på många heta matcher. Det kanske mest laddade mötet står mellan Bayern München och Borussia Dortmund. Här är kvällens förutsättningar.

Der Klassiker kommer äntligen innehålla mer än bara prestige. Under de senaste säsongerna har de där extra nerverna, känslorna och dramatiken uteblivit i mötena mellan Bayern München och Borussia Dortmund. Ett i många fall omänskligt Bayern har gjort det svårt för Dortmund att haka på i toppstriden och förra säsongen var det snarare ett möte mellan toppen och botten.

I kväll ser förutsättningarna annorlunda ut. Dortmund har fått en imponerande start och har inte förlorat en enda match under Thomas Tuchels ledning såhär långt. Man placerar sig på en andraplats i Bundesliga på 17 poäng, de två senaste matcherna i ligan har slutat oavgjorda. Ovan hittar man inte helt oförväntat Bayern, som gått prickfritt i de sju inledande matcherna(22p). Där har tränarfrågan varit desto mer kontroversiell, Pep Guardiolas framtid diskuterades flitigt under sommaren och efter interna bråk med klubbens ledning såg det länge ut som att spanjoren skulle lämna den tyska giganten. Men en fortsättning blev det för Pep och resultaten har fått tala för sig själva.

Viktig match för tysk fotboll

De senaste säsongerna har München lyckats hänga av varenda lag från ligatiteln vid tidigt skede. Många menar därför att kvällens drabbning kan vara direkt avgörande för Bundesliga 2015/16. Om de rödklädda får ett ordentligt försprång redan nu så är risken stor att inget av lagen nedanför, där BVB räknas som den främsta utmanaren, lyckas komma ikapp. För att ligan ska förbli attraktiv så är det viktigt att det för en gångs skull blir en långvarig och spännande toppstrid som handlar om guldet och inte bara Europaplatser.

Dessutom är det upp till bevis för detta ”nya Dortmund” med Tuchel i spetsen. Man har visserligen besegrat flera skickliga motstånd med övertygande siffror men den riktigt stora utmaningen har låtit sig vänta. Frågan: ”Hur bra är de egentligen?” lär bli besvarad i kvällens match och man kommer förhoppningsvis då kunna se resultatet av det faktum att Jürgen Klopp lämnade klubben efter år av framgång.

Matcherna i matchen

Detta supermöte med två av nationens giganter på varsin planhalva kommer också att handla om många av Europas främsta spelare. Det är två målglada lag som har gjort 23 respektive 21 mål inledningsvis och släppt in 3 respektive 6 i egen kasse. Det rår därför inga tvivel om att matchen mellan lagens glödheta anfallare samt målvakter blir avgörande.

Robert Lewandowski vs. Pierre-Emerick Aubameyang – två spelare som vet hur det är att bära den gula tröjan:

Lewandowski, som lämnade Dortmund inför förra säsongen är kanske världens bäste anfallare för tillfället. Tio mål på en vecka stod polacken för senast och i mötet med Wolfsburg slog han alla rekord när han gjorde fem mål på nio minuter. 27-åringen beskrivs som ett fysiskt praktexemplar och kommer att bli oerhört svår att sätta stopp för i bortalaget. Förra säsongen nätade han mot sina forna lagkamrater och det är fortfarande smärtsamt att se ”Lewy” i andra färger för Dortmundsupportrarna även om såren läkt med tiden.

Aubameyang värvades från Saint-Etienne år 2013 och har växt fram till Lewandowskis ersättare efter att klubben försökt med Adrian Ramos och Ciro Immobile. Den vindsnabbe gabonske landslagsmannen är en stor publikfavorit och blir bara bättre och bättre på sin position. I alla matcher den här säsongen har han hittat nätet och skapar även mycket chanser åt sina medspelare med sin löpvillighet. ”Auba” är riktigt bra och en nyckelspelare för Dortmund.

Manuel Neuer vs. Roman Bürki – Världens bäste mot ett hyllat nyförvärv:

Neuer är för många världens bäste målvakt och har en oerhört modern spelstil. Genom åren har han stått för flertalet viktiga matcher där han på egen hand fört Bayern mot seger. Stundtals har han fått utstå kritik för sitt vågade spel där han många gånger agerar på vinst och förlust, men än har de grova misstagen låtit sig vänta. Med tanke på att tysken ofta befinner sig långt ute på planen kommer han att vara till stor hjälp åt försvararna när Aubameyang rinner igenom med sin snabbhet.

Bürki, för många ett okänt namn efter att Roman Weidenfeller vaktat buren i många år, nämns som en av ligans absolut bästa målvakter. Schweizaren lämnade inför säsongen Freiburg och har inte gjort någon på Westfalenstadion besviken. Med sina snabba igångsättningar och reflexräddningar har han medfört en trygghet i BVB:s backlinje som man inte hade i fjol. Det blir givetvis svårt att stå emot ett bollägande Bayern med Lewandowski i spetsen som säkerligen kommer att hitta lägen, men av det man har sett tidigare så är allt möjligt för nyförvärvet.

Borussia Dortmund mot Bayern München på TV & live stream

Matchen mellan Bayern München och Borussia Dortmund visas på Eurosport 2 den 4 oktober 2015 klockan 17.30. Ifall du föredrar live stream så kan du se matchen gratis hos Unibet och bet365 som båda visar Der Klassiker gratis via live streaming.

GRATIS LIVE STREAM
GRATIS LIVE STREAM RISKFRITT SPEL
+ 1000 kr i bonus + 1000 kr i bonus + 1000 kr riskfritt
Live stream gratis hos Unibet Live stream gratis hos bet365 Få upp till 1000 kr i bonus hos Ladbrokes
Se matchen gratis här! Se matchen gratis här! Spela riskfritt här!

Ska du spela på Tottenham-Arsenal? Ta då del av ett riskfritt och fyll på spelkassan inför matchen hos Unibet, Ladbrokes och bet365.

Bundesliga på TVvilken kanal visar Bundesliga-matcher och vart kan se Bundesliga gratis gratis live stream?  Hos Unibet och bet365 kan du se de flesta toppmatcher i Bundesliga helt gratis via live streaming.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply