Carlo Ancelotti vill värva Mateo Musacchio till Bayern München?

Carlo Ancelotti vill värva Mateo Musacchio till Bayern München?
bet365

Han kan bli Carlo Ancelottis första värvning

Bayern München har gjort klart med Carlo Ancelotti som ny tränare för den tyska storklubben. Tränarens första värvning kan bli Mateo Musacchio från Villarreal.

Sedan tidigare står det klart att Pep Guardiola lämnar Bayern München för Manchester City efter säsongen, ersätts gör han av den forne Real Madrid-tränaren Carlo AncelottiBundesliga-klubben har haft extrema skadebekymmer under säsongens gång, där framförallt mittbackarna varit drabbade. Det är Jerome BoatengMehdi Benatia och Holger Badstuber som gått skadade under en längre period.

Gjorde comeback – skadad återigen

En av mittbackarna som varit oerhört skadebenägen under de senaste åren är just Badstuber. År 2012 drog tysken sitt främre korsband i en match mot Borussia Dortmund. Kort efter hans återkomst ute på planen åkte han på en lårskada som höll honom borta i ett år. Under förra säsongen var han tillbaka i spel än en gång, men tvingades vila igen. Under hösten gjorde han comeback, fri från skador, och har stått för sju framträdanden den här säsongen.

Men igår kunde Bayern bekräfta att 26-åringen skadat sig under träning, med konstaterat benbrott, som kommer att hålla honom borta från spel under tre månaders tid.

Vill värva från La Liga

Lagets och framförallt mittbackarnas skadebenägenhet har inte gått någon obemärkt förbi. Nu har Ancelotti börjat spana in nya värvningar på den positionen, skriver Bild. Det är den argentinske mittbacken Mateo Musacchio som främst kopplas ihop med en flytt till Allianz Arena i sommar. 25-åringen har gjort 15 matcher för Villarreal den här säsongen, och sägs vara redo att lämna La Liga-klubben för en ny utmaning i Tyskland. Spelaren har tidigare varit aktuell för Tottenham, men valt att stanna på El Madrigal, som alltså nu verkar ändras.

Musacchios kontrakt med Villarreal sträcker sig fram till år 2018.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365