Bayern München avböjer bud från Real Madrid för David Alaba

bet365
Bayern München avböjer bud från Real Madrid för David Alaba

Österrikaren kommer inte att lämna klubben

Bayern Münchens försvarsjuvel David Alaba är av stort intresse för de europeiska mästarna Real Madrid, men den tyska klubben släpper inte iväg österrikaren för mindre än 80 miljoner euro och avböjde precis ett bud från den spanska huvudstadsklubben på 65 miljoner euro.

Bayern München har hittills inte gjort så många förändringar i sin trupp, utöver nye inkommande tränaren Carlo Ancelotti. Annars är det samma kärna i truppen som den tidigare säsongen, ett koncept som alla vet funkar. En av de spelarna som är fundamentala för att få laget att funka är den österrikiske landslagsmannen David Alaba, en riktig klippa i försvaret som har hjälpt Bayern ur knipor många gånger ute på kanten. Utöver en period när han var skadad och uteblev fyra matcher har han fått spela i princip varje minut för Bayern och gjort det starkt.

En vänsterback likt Alaba är inte dåligt att ha i truppen och detsamma tänkte Real Madrid, som enligt spanska tidningen AS skall ha lagt ett bud på försvararen på 65 miljoner euro, ett bud som Bayern dock avböjde. De europeiska mästarna höjde sitt erbjudande till 65 miljoner euro efter att ha misslyckats med ett första bud på 50 miljoner euro, men tyskarna avböjde ändå.

Bayerns VD Karl-Heinz Rummenigge skall ha ringt till Alabas agent för att informera honom att Reals erbjudande på 65 miljoner euro hade blivit avböjt och att den österrikiske landslagsmannen inte kommer att tillåtas att flytta till Spanien den här sommaren. Klubben menar på att det skulle kosta ungefär 80 miljoner euro för att få Alaba bort från München.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365