Granit Xhaka vill ha Arsenal-affären uppklarad snarast

Granit Xhaka vill ha Arsenal-affären uppklarad snarast

Vill kunna spela EM utan tankar på annat

Granit Xhaka har länge kopplats ihop med en transfer till Londonlaget Arsenal, en transfer som Xhaka vill ha uppklarad så snart som möjligt så han kan fokusera på EM i Frankrike till sommaren.

Bundesligalaget Borussia Mönchengladbachs mittfältare och kapten Granit Xhaka har länge ryktats komma att gå till Arsenal till sommaren. Övergångssumman sägs ligga på 33 miljoner pund och affären skall vara så gott som klar. Arsenal har lämnat ett bud och förväntar sig att affären skall avklaras med provisoriska överenskommelser över kontraktet med spelaren skriver The Daily Star.

Xhaka har en hektisk sommar att se fram emot med Schweiz i EM i Frankrike som börjar i juni och han vill gärna veta vad han kommer att göra nästa säsong innan turneringen sparkar igång i Frankrike.

– Jag skulle bli väldigt glad om allting löste sig innan EM, sade Xhaka.

– Det kommer att vara bättre för mig om jag går in i en sådan stor turnering utan några oroligheter i mitt huvud. Och för att lösa det, vore det bra om jag vet vart jag kommer spela nästa säsong. Jag är skyldig Borussia så mycket och har haft så många bra år. Om jag kommer att lämna, så vill jag få säga ett ordentligt adjö, avslutar han.

Xhaka började sin professionella karriär i Basel innan han 2012 gick över till Borussia Mönchengladbach. Där har 23åringen spenderat fyra år och har utvecklats till att bli en tongivande spelare som kontrollerar mittfältet med sin storlek och sin bollsäkerhet.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply