bet365

Borussia Mönchengladbach vill låna Martin Ødegaard

Supertalangen kan hamna i Bundesliga

Martin Ødegaard är i behov av kontinuerlig speltid. Nu kan en utlåning till tyska Borussia Mönchengladbach bli aktuell.

I vinter har det gått två år sedan Martin Ødegaard lämnade norska Strömgodset för spel i Real Madrid. Det var många som hoppades på en framgångssaga för supertalangen, men 17-åringen har haft det svårt att slå sig in i förstalaget och fått anpassa sig till Real Madrid Castilla(andralaget). Även där har det stundtals varit tufft för mittfältaren, då han fått konkurrera med spelare som Enzo Zidane. Han har själv betonat vikten av att få regelbunden speltid för att kunna slå igenom, där en utlåning hade varit nödvändig för honom.

Flera klubbar intresserade

Real Madrids president Florentino Perez var till en början skeptisk till att släppa iväg spelaren till en annan klubb, med risk för att han skulle vilja lämna i framtiden. Men med tiden har han börjat inse att en utlåning är nödvändig för norrmannens utveckling, och ska därför ha diskuterat saken med resten av ledningen.

Klubbar som Real BetisGetafe och Celta Vigo har alla visat intresse för Ødegaards tjänster. Men istället ser det ut att kunna bli en flytt utanför Spaniens gränser.

Bundesliga-klubb aktuell

Det är Sport Bild som avslöjar att Borussia Mönchengladbach tagit kontakt med Real angående mittfältstalangen. Bundesliga-klubben jagade honom redan innan han skrev på för Los Blancos men utan resultat. Enligt tidningen vill man ta in honom på lån, för att sedan skriva ett permanent kontrakt med honom efter att han fyllt 18 (december). Men med tanke på spanjorernas ovilja att sälja lär man få betala en skyhög prissumma för att få till en affär.

Mönchengladbach hade med stor sannolikhet passat Martin Ødegaard utmärkt. Klubben har för vana att fostra unga spelare till stora stjärnor, vilket sportchefen Max Eberl betonar.

– Varje år försöker vi få in två till tre topptalanger, vi har bra fantasti och efter ett tag kommer de att hjälpa klubben med sina kvalitéer. Dessa kanske sedan bli ”nästa Reus, Xhaka eller Marc-André ter Stegen” som ger oss stora intäkter, säger Eberl.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply