Uppgifter: Dortmund villiga att sälja Henrikh Mkhitaryan till Manchester United

Uppgifter: Dortmund villiga att sälja Henrikh Mkhitaryan till Manchester United

En summa är redan satt

Manchester United har under en längre tid ryktats vara intresserade av att värva Borussia Dortmunds mittfältare Henrikh Mkhitaryan och nu sägs den tyska klubben ha gått med på en försäljning för 30,8 miljoner pund.

Henrikh Mkhitaryan är eftertraktad av många stora klubbar i Europa, med Manchester United som största intressenter. Borussia Dortmund, som Mkhitaryan tillhör, har varit väldigt motvilliga gällande en försäljning av mittfältaren som är en stor tillgång på mittfältet. Dortmunds VD Hans-Joachim Watzke har varit fast besluten om att armeniern skulle stanna i klubben men spelarens agent Mino Raiola har tidigare bekräftat att han kommer att försöka trycka på gällande en flytt till Old Trafford. Nu skriver Metro att Dortmund har satt en prislapp på Mkhitaryan som ligger på 30,8 miljoner pund. United har sedan tidigare lagt ett bud på 19 miljoner pund som Dortmund avböjde.

Skulle United komma fram med pengarna sägs Dortmund ha insett att en flytt kommer äga rum och de skall även redan ha kollat på ersättare till mittfältaren. Andre Schürrle sägs vara av intresse för den tyska klubben.

En flytt till United skulle för Mkhitaryan vara en engångsmöjlighet att få komma till den anrika engelska klubben enligt Raiola skriver Goal. Agenten är hoppfull om att en flytt kan ske så att spelaren kan få skriva på för sin drömklubb.

Mkhitaryan kom till den tyska klubben Dortmund 2013 från Shakthar Donetsk och har gjort 88 matcher för laget med 23 mål som följd. Mkhitaryan är även toppmålgörare i sitt landslag Armenien.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply