Uppgifter: Borussia Dortmund värvar Ömer Toprak i sommar

Dortmund förstärker backlinjen med Ömer Toprak

Borussia Dortmund har stora problem i sitt försvar. Nu uppges man värva Ömer Toprak från Bayer Leverkusen i sommar.

Borussia Dortmund har blandat och givit under den första halvan av säsongen. I Champions League har man gått som tåget, där man vunnit sin grupp framför Real Madrid och dessutom slagit målrekord i turneringens historia. I Bundesliga däremot har resultaten varit desto mer ojämna, trots att man besegrade de regerande mästarna Bayern München så har man släppt in alldeles för många mål bakåt (19) vilket resulterat i att man endast placerar sig på en sjätteplats i tabellen trots sin stjärnspäckade trupp.

Det finns flera förklaringar till varför den tyska storklubben släppt in så många bollar i eget nät, en av dem är att man har haft stora skadeproblem denna säsongen, där man sällan fått spela med samma backlinje flera matcher i rad. En annan förklaring är Mats Hummels övergång till Bayern München, som visat sig vara ett rejält avbräck för de gulsvarta. Nu uppges Thomas Tuchel vara villig att göra något åt situationen, där han ska ha identifierat ett nyförvärv inför nästa säsong.

Det är Sport1.de som skriver att Dortmund vill värva Bayer Leverkusens mittback Ömer Toprak. 27-åringen har varit i Leverkusen sedan 2011 och är en tongivande spelare i laget. Både BVB och Arsenal jagade den turkiske landslagsmannen i somras, men någon övergång blev aldrig av. Enligt källan så har Bundesliga-klubben bestämt sig och inlett förhandlingar med Toprak, där man kommer att aktivera hans utköpsklausul på 12 miljoner euro i sommar och skriva ett kontrakt som sträcker sig fram till år 2021.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply